A A A K K K
людям із порушенням зору
Дія Центр
ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ СОЛОТВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТЯЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДЕРЖАВНА ПРИКОРДОННА СЛУЖБА ОЗВУЧИЛА ВАЖЛИВЕ РОЗ’ЯСНЕННЯ ПРО ВИЇЗД ДІТЕЙ ЗА КОРДОН

Дата: 31.05.2024 10:46
Кількість переглядів: 662

Після прийняття нового закону про мобілізацію у соцмережах ширили різні чутки щодо перетину кордону дітьми і про документи, які для цього потрібні,але жодних суттєвих змін не відбулося!

Тому Державна прикордонна служба озвучила важливе роз’яснення про виїзд дітей за кордон. В ДПСУ розповіли, які документи необхідні, аби вивезти дитину з України. Насамперед слід пам’ятати, що наразі в Україні діють спрощені правила для виїзду неповнолітніх за кордон.Під час дії воєнного стану діти, яким ще не виповнилося 16 років, можуть перетинати кордон або у супроводі обох батьків, або одного з батьків, або з близьким родичем, або з іншими уповноваженими особами.

У перших двох випадках жодні додаткові дозволи для виїзду за кордон робити не доведеться. Якщо дитина виїздить за кордон із близьким родичем, то на КПП доведеться показати свідоцтво про народження дитини, а також документ, який підтвердить сімейні зв’язки.

У випадку, якщо дитина перетинає кордон у супроводі сторонньої особи, то треба оформити відповідні документи. Батьки мають звернутися до нотаріуса та оформити нотаріально затверджену заяву про те, що вони погоджуються на виїзд дитини у супроводі цієї особи.Оформити відповідний дозвіл може і один із батьків. Для цього доведеться звернутися до органу опіки і піклування. Там треба надати письмову заяву, у якій буде вказано, що він чи вона згодні, аби дитина перетинала кордон у супроводі тієї чи іншої особи.

Бережіть себе та рідних!

Виїзд дитини за кордон: правила виїзду дітей та перелік необхідних  документів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень