A A A K K K
людям із порушенням зору
Дія Центр
ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ СОЛОТВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТЯЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СКАСУВАННЯ ДОВІДКИ ВПО

Дата: 06.05.2024 12:04
Кількість переглядів: 87

Кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні становить 3,6 млн людей. Повернулися до свого звичного місця проживання 4,4 млн осіб, станом на грудень 2023 року. Такі результати оприлюднила Міжнародна організація з міграції.Проте статус внутрішньо переміщеної особи можна не лише набути, а й скасувати. 

Питання скасування дії довідки регулюються:

ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»;

Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, який затверджений Постановою КМУ 509.

Від 19.04.2022 року рішення про скасування дії довідки ВПО може прийматися уповноваженою особою територіальної громади/ЦНАП, а саме після надання повідомлення особою за місцем отримання довідки ВПО про повернення до покинутого постійного місця проживання (за виключенням осіб, які є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф і подали заявку на відшкодування відповідних втрат).

Заяву ВПО пише в довільній формі, в якій зазначає:

ПІБ;

дату народження;

у разі наявності номер РНОКПП;

номер довідки ВПО;

підставу для скасування (повернення до покинутого місця проживання).

Під час звернення до ЦНАП ВПО пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус.

Рішення про скасування дії довідки ВПО приймається керівником уповноваженого органу за місцем проживання особи та надається внутрішньо переміщеній особі протягом трьох днів з дня прийняття такого рішення або надсилається на адресу місця проживання, зазначену в довідці.

Про прийняття такого рішення також інформуються УПСЗН, ПФУ. На підставі прийнятого рішення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб невідкладно вноситься запис про скасування дії довідки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень