A A A K K K
людям із порушенням зору
Дія Центр
ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ СОЛОТВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТЯЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗМІНИ ДО ПРИКОРДОННОГО РЕЖИМУ

Дата: 22.04.2024 16:10
Кількість переглядів: 33

Українців попередили про зміну прикордонного режиму | trueua

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) повідомила, що 7 грудня уряд вніс зміни до Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим», ухваливши постанову №1292. Таким чином у прикордонній зоні тепер діє спеціальний режим, який передбачає певні обмеження та заборони, а на перебування у цій зоні необхідно отримувати спеціальний дозвіл від ДПСУ.

"Установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30–50 м уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми", – пояснили у прикордонній службі та додали, що на кордонах з росією та Білоруссю ширина цієї зони сягає 2 кілометрів.

Хто має право на перебування у прикордонній зоні?

1. Особи, які виїжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону через пункти пропуску.

2. Водії вантажних автомобілів та їх супроводжуючі особи, які здійснюють в’їзд у прикордонну зону з метою мультимодальних перевезень.

3. Особи, які рухаються на автомобілі дорогами загального користування або залізницею та перетинають прикордонну смугу транзитом без зупинок та виходу з транспорту. Тобто рух яких починається та закінчується за межами прикордонної зони.

4. Особи, робота яких пов’язана з охороною та обороною державного кордону.

При цьому громадяни України, іноземці та особи без громадянства мають право в'їжджати у контрольований прикордонний район, перебувати, проживати або пересуватися в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу. А на вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування та проведення робіт у прикордонній смузі – ділянці місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державних кордонів передбачено отримання дозволу.

Як отримати дозвіл на перебування у прикордонній зоні?

Отримати дозвіл на перебування, пересування, проживання чи проведення робіт у межах прикордонної зони можна через ДПСУ. Це стосується як фізичних, так і юридичних осіб. Дозвіл для осіб, що не досягли 18-річного віку, надається за зверненням одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників.

Отримати дозвіл можна особисто звернувшись у відповідний орган, в електронній формі, а також поштовим зв’язком. До звернення необхідно додати копії документів, що посвідчують особу, підтверджують мету та строки перебування у прикордонній смузі, а також підтвердження законності провадження робіт.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень